Chraňte svůj mobil! I zadní kapsa umí vycenit „zuby“

zralok

Způsoby, kterými si (sami) poškozujeme telefony. Prevence, vědět o nich.

V únoru 2016 vyšla studie od Verizon a KRC Research, která přinesla data, jak si nejčastěji rozbíjíme mobily:

  • pád do vody (vyprání v pračce) - 43 %
  • házení – 22 %
  • pád z okna – 20 %
  • poškození za pomoci zvířecího mazlíčka – 20 %
  • rozsednutí – 20 %

A nejlepší postřeh – 14 % respondentů uvedlo, že by lhalo o tom, jak k poškození došlo. Z toho vyplývá, že jisté způsoby rozbití mobilu nám přijdou velmi trapné. Zajímavá informace.

Malware

Neexistuje spolehlivější způsob, jak si poškodit telefon. A začíná to přitom nevinně. Člověk dumá nad nabídkou nových aplikací. A pak zvědavost zvítězí.

Ano, malware se nechytá jen na podezřelých webových stránkách, ale i při stahování neznámých aplikací z obchodů. Čtěte si veškeré psané informace k aplikacím pozorněji – rada nad zlato. A co neznám, nestahuji.

Mobilní sauna v noci na 237 %

Klasika. Vytuhnete v posteli a mobil zůstává až do probuzení v zásuvce. Stav 100 % sice displej začal hlásit už o půl jedné ráno, ale protože nikdo nereagoval, tak se z toho nervozitou začal více potit neboli přehřívat. Pro životnost zařízení není horšího postupu.

Ještě lepší varianta může být ta, když si nabíjený přístroj (jak správně k nabíjení baterie přistoupit, psali jsme o tom už také samostatný článek) elegantně schováte (aby byl blíž po ruce) před spaním např. pod polštář. A ten začne mobil „dusit“ ve vlastní šťávě.

Mobilní sauna ve dne na 100 %

Když už je řeč o přehřátí, nejde jen o nabíjení baterie. Je poměrně velmi snadné zajistit, aby se mobil přehříval i v silném slunečním světle, např. za teplých dnů na pláží, v autě nebo u souseda na grilování.

Sluneční svit a jeho vliv na mobily podceňujeme. Dokonce, i když si půjdete na chvilku zaplavat do bazénu a necháte telefon na stole, může už být pozdě. Předejít procesu „smažení se zaživa“ je ale možné. Magický pokyn v takové chvílí zní - vypnout.

Tvrdý dopad na zem

Lidská ruka je geniální. Ale má i své mouchy. Věci nám z ní občas padají. Prostě to tak je. A v dnešní době ultratenkých mobilů (vzpomeňme na doby cihlových Nokií, to nám připomíná, že jsme sestavili TOP 10 největších mobilních zrůdností.) znamená často i jen jeden pád minimálně nakřápnuté sklo, nebo škrábanec.  

A to je ještě lepší případ, protože alespoň o tom hned víte. Ten horší je, že se telefonu po pádu na oko nic nestane, ale uvnitř jeho vnitřností se něco „pohne“, což není vůbec dobré. Bez ochranného pouzdra ani ránu.

Pád na ledě s mobilním telefonem

Pozor na zimu a led, telefon může být rychle THE END 

Zdroj fotky: Vytvořeno ve spolupráci s DALL-E

Voda

Toalety, bazény, vany a umyvadla jsou nechvalně známými příklady míst, kam někteří z nás už navždy smutně odloží své vzpomínky (pokud se tedy nepokusí fotky z přístroje zachránit sami na vlastní pěst, nebo za expertní pomoci).

I když bude výrobce mít certifikát o vestavěné odolnosti proti vodě, nedrážděte hada namočenou nohou. Selský rozum říká, že voda + elektronika spolu dobře vycházet nebudou.

24/7

Když jdete na kutě, telefon vypněte. Přišpendlení ve dne v noci na telefonu je pomalým krokem Sraz anonymních mobiloholiků.

Pravidelné vypínání na několik hodin umí malý zázrak, přístroj běží daleko rychleji a vyrovnávací paměť hlásí spokojenost.

Zadní kapsa má dravé zuby

Mobil vykukuje ze zadní kapsy kalhot. Nic proti tomu, gól se oslavit musí, o tom žádná, ale zpětné dosednutí nesmí uvolnit zvuk, jako když se sype sklo.  Mobil nejlépe odložte, abyste na něj vždy viděli.

Přecpané úložiště (kapacita zaplněnosti 101 %)

Přetížená paměť, zpomalené aplikační procesy a žalostný výkon v ruce. Hrůza a děs.

Schválně, kolik z vás pravidelně pracuje s úložným prostorem v mobilu? Pomáhá to a uživatelská frustrace rychle mizí. Pravidelná inspekce je nejlepší radou, jakou na tomto poli můžeme předat.

 

Rubrika: Zálohovaní dat, prevence

Máte doma něco, z čeho potřebujete dostat data zpět?
Obraťte se na nás
Diagnostika vždy zdarma.

archiv článků

může vás zajímat:

 

zachraňujeme:

Copyright © 2024, Všechna práva vyhrazena. | Nastavení cookies