Dark Side Of The Mobil

datahelp_dark

Inspirovat se designově např. termostatem z roku 1983? 10 nejpodivnějších telefonů nového tisíciletí.

Když nedávno vyšel nový iPhone X, mnoha lidem zřejmě přišlo vykrojení jeho displeje poněkud zvláštní. Uživatelé se rozdělili do dvou táborů. Jeden se s vykrojením smířil, druhý jej nemůže ani vidět.

Není to však první kontroverzní telefon na trhu. Když zabrouzdáme do minulosti, najdeme mnohem divnější kousky.

1. Nokia N-Gage

 1

Kdokoliv ve vedení Nokie, jenž schvaloval designové návrhy, zřejmě nedokázal říct „ne“, nebo postrádal soudnost, když se schvaloval prototyp modelu N-Gage.

Jednalo se o telefon určený pro hraní her a každý jeho uživatel píšící SMS také vypadal jako při hraní videohry. No, vlastně tak vypadal při jakékoli manipulaci s telefonem.

2. Nokia 7600

 2

Pak zde máme Nokii 7600. Tato skoro-čtvercová věc byla zřejmě vymyšlena proto, aby nikdo nepoznal, co že to má majitel telefonu v kapse od kalhot.

Sečteno a podtrženo jde velmi zjednodušeně o telefon z roku 2003, inspirovaný vzhledem termostatu z roku 1983.

3. Blackberry Passport

 3

Další v pořadí je mladý přírůstek do panoptika a to model Passport od Blackberry.

Pokud neuznáváte podlouhlý obdélníkový formát obrazu HDTV a vyhovuje vám spíše čtvercový poměr stran, jako na historické televizi, pak je Passport přesně pro vás. Výborný tip na upgrade telefonu pro dědečka.

4. Motorola Flipout

 4

Tento malý hlavolam je důkazem snahy inženýrů o inovaci za každou cenu. Evidentně všichni rádi v pracovních přestávkách soutěžili ve skládání Rubikovy kostky.

Výsledkem je tento malý otočný mobil pro pisálky a doufejme, že snad taky poslední telefon se čtvercovým displejem.

5. Sidekick konstrukce

5 

Bývala doba, kdy vyklápěcí telefony, neboli „Véčka“ byly prostě cool. Avšak přehnaná touha přijít s evolucí tohoto trendu, byla při poněkud samoúčelná.

Vznikla konstrukce „Sidekick“, což byly telefony s QWERTY klávesnicí pod displejem, jenž se vysouval po kratší straně telefonu. Někteří náruživí pisálci si možná přišli na své, ale Sidekick byl pochopitelně předurčen k nízké popularitě.

6. Huawei KFC edition

 6

V Čínské lidově demokratické republice šel vloni do prodeje jistý telefon značky Huawei s vyobrazením kolonela Sanderse a datem 1987 na zadní straně. Stalo se tak k třicátému výročí působení obou značek na území Číny.

Do dnes nevíme, zda tento nepřehlédnutelný červený telefon slouží zároveň jako slevový kupón ve fastfoodovém řetězci, nebo se dá využít k jen navázání konverzace s obtloustlým pojídačem fritovaných kuřecích šmakulád.

7. Vertu Signature Touch

 7

Ne každý si libuje ve smaženém jídle. Někteří nejedí maso vůbec a nenosí oblečení z kůže.

Tito stateční lidé jistě nebudou mít rádi telefon za 160 000 Kč, který má zadní část pokrytou kůží aligátora, či nějakého savce, aby mohl svému majiteli sloužit jako vysoce estetický doplněk značkové kabelky, kvůli které také zahynul nějaký živočich.

8. Solarin za 320 000 Kč

8 

Jistě si říkáte, že za 160 000 Kč byste si telefon nikdy nekoupili. V tom případě nezoufejte, výrobce Sirin Labs, myslí i na ty, kteří vědí, co chtějí a nehodlají na smartphonu šetřit.

Jejich Solarin tedy stojí „rozumných320 000 Kč. Nemůže se vám tak nikdy stát, že byste se styděli na golfovém hřišti před svým obchodním partnerem vytáhnout z kapsy telefon.

9. Bluetooth telefon

 9

Na Amazonu se dá najít spousta bizarních artiklů. Jedním z nich je zařízení 2v1 od neznámého čínského výrobce. Vypadá jako exemplář telefonu do sbírky miniatur, který se nosí zavěšen na uchu jako handsfree.

Na druhou stranu, Čína produkuje i horší bizarnosti, než je tato telefonující náušnice.

10. RED Hydrogen

10 

Naši krasojízdu největších světových bezradností zakončíme telefonem RED Hydrogen. Pokud vám za 24 000 Kč připadá iPone X příliš usedlý, jistě vás zaujme tento geek/retro/sájsfikšn telefon.

Designově vybočuje z řady a jistě se bude perfektně hodit k některému z kostýmů Marvel universa pro příští Comic Con. Telefon přichází také s technologickou novinkou v podobě „holografického“ displeje.

11. Motorola V70

 Motorola V70

Vypadá jako „véčko“, pracuje jako „véčko“, ale není to „véčko“! O čem je řeč o extravagantním hybridu s otáčecím flipem, kulatým a inverzním displejem, hliníkovým obalem a modrým podsvícením. Seznamte se, prosím – tohle je Motorola V70! Kritiky zbožňovaný i nenáviděný telefon je výstřelkem progresivního designéra Tima Parseyho.

Na první pohled vás jistě upoutá oválný displej, který je posazený na oblé obdélníkové tělo. To hází oslnivá prasátka, protože je tvořeno třpytivou chromovou konstrukcí. Celý obrázek extravagance dokresluje „retro“ externí anténa z leštěného kovu.

12. Samsung Serene

 Samsung Serene

Na první pohled si ho mnozí spletou s peněženkou, stolním budíkem nebo retro meteostanicí. Ve skutečnosti je to ale výjimečný mobil, který se drží vzhůru klávesnicí, jeho tlačítka jsou uspořádána do kruhu a véčková konstrukce se otevírá motoricky.

Tenhle oboustranný mobil, který je „dítětem“ Samsungu a Bang & Olufsenu, se v době své největší slávy (rok 2006) prodával za neuvěřitelných 32 000 korun! Další krkolomnost na vás čeká při fotografování.  Aby čočka telefonu nenarušovala hladký design přední a zadní části, umístil ji výrobce do boku kloubu. Potřebuje tohle další komentář? Asi ne.

13. The Buddha Phone C91

 The Buddha Phone C91

Představit si Spocka, jak telefonuje prostřednictvím zlatého telefonu s otočným displejem, není nic složitého. Stejně dobře si dokážeme představit, jak tímhle modelem ohromuje zarputilý buddhista zbytek rodiny. Že bychom ale „Buddha Phone“ vytáhli na poradě, to si tak úplně představit nedokážeme.

Tenhle „buddhist-friendly“ mobil se začal prodávat v roce 2009. Vybaven je 2,0 palcovým displejem, 1,3 megapixelovým fotoaparátem, FM rádiem, duální podporou SIM, audio a video přehrávačem, microSD slotem a obsahuje také buddhistickou hudební skříňku. Co tím výrobci chtěli říct? Netušíme…

14. Energizer Power Max P18K Pop

 Energizer Power Max P18K Pop

Je to cihla? Není to cihla? Těžko říct. Na první pohled tak rozhodně vypadá. Ve skutečnosti to ale je novinka z modelové řady Power Max, jejíž baterie má šokující kapacitu 18 tisíc mAh! Tomu odpovídá také tloušťka telefonu, která má úctyhodných 18 milimetrů.

Takhle velká baterka zákonitě potřebuje co nejrychlejší nabíjení. Power Max P18K Pop proto podporuje 18W nabíjení. Využít ho můžete nejen jako chytrý telefon, ale také jako powerbanku pro další zařízení.

15. Siemens Xelibri 8

 Siemens Xelibri 8

Taky vám chybí ty retro doby, kdy jsme na provázku na krku nosili peněženku s drobnýma a klíče? Máme pro vás dobrou zprávu! Do dob dávno minulých se můžete vrátit prostřednictvím telefonu Siemens Xelibri 8, který se nosí jednoduše na krku.

Součástí balení je zlatá spona s kovovým řetízkem, mobil tak může sloužit jako extravagantní šperk. Nejmenší telefon z řady Xelibri nedisponuje číslicovými tlačítky. Vše v telefonu ovládáte velkou klávesou s potvrzovacím tlačítkem a hlasovým ovládáním. Takže Siri, běž se vycpat! Máš silnou konkurenci!

 

Rubrika: Technologie

Máte doma něco, z čeho potřebujete dostat data zpět?
Obraťte se na nás
Diagnostika vždy zdarma.

archiv článků

může vás zajímat:

 

zachraňujeme:

Copyright © 2024, Všechna práva vyhrazena. | Nastavení cookies