Záchrana MicroSD karty: Za 56 tisíc, nebo 2 tisíce korun?

Záchrana Micro SD karty: Za 56 tisíc, nebo 2 tisíce korun?

Vznik tohoto článku podnítila zajímavá zkušenost se zákazníkem. Seběhlo se to takto: Zákazník nám donesl MicroSD kartu s tím, že z ní potřebuje zachránit data.

To je naše parketa už přes 20 let. Udělali jsme diagnostiku karty (postupujeme většinou v těchto 6 krocích) a „profesním okem“ hned vidíme, že nepůjde o nic vážného, a dokonce bychom cca za dvě hodiny mohli na počkání zákazníkovi data obnovit.

56 tisíc korun? To jako vážně?

Nebudeme vás napínat, vše se zdařilo. A teď pro vás přijde na scénu ten zajímavý fakt, který byl příčinou toho, proč vznikl tento příspěvek. Zákazník se s námi podělil o informaci, že prý byl u jedné naší konkurenční firmy (samozřejmě nebudeme jmenovat) a tam po něm chtěli za námi v reálném čase hodinový „data mining“ 56 tisíc korun českých! A kolik platil zákazník u nás – cca 2 tisíce korun.

Takže asi tak. Více to rozepisovat nemá smysl. Kontext je vám zřejmý. A dodejme k tomu tématu ještě jednu zajímavou informaci, že paní redaktorka z portálu Mesec.cz (Veronika Doskočilová) si koncem léta 2017 udělala vlastní zkušenost, jak se v praxi dělá cenová politika na tuzemském trhu obnovy dat za paměťových médií. Co si kdo z jejího článku vezme, neboli jak jsme v jejím „mystery-shoppingu“ dopadli my, to už necháme na posouzení každého individuálně.

A naše cenová politika?

V první řadě se snažíme nastavit vše rozumně. Veškeré informace, co a jak děláme a proč to může být za takovou či makovou cenu vám komunikujeme skrze náš FB profil, prostřednictvím webových stránek a specializovaných blogových postřehů, jako např. v článku, kde vám ukazujeme důvody, proč může být obnova ze SSD disku složitější než u HDD, nebo že nám/ani sobě rozhodně nepomůžete, když budete „utrápený“ disk dávat do lednice apod.

Je naprosto srozumitelné, že některé operace jsou náročnější a zdlouhavější a některé jsou zase lehčí, a od toho se odvíjí cenový aspekt. Tak tomu je u všech služeb a na tom není nic k nepochopení. A také vždy cenu sdělujeme dopředu, a v případě nezdařené záchrany dat zákazník nic neplatí – tudíž hrajeme fair-play.

Reálný tým fungující spolu už radu let
 

Tým specialistů na obnovu a záchranu dat - DataHelp

Ve zkratce řečeno, snažíme se vám komunikovat dílčí aspekty naší profese (např. že se zdokonalujeme nebo že si vyrábíme vlastní nástroje apod.) co nejpřístupnější formou, abyste o nás z profesní stránky mohli vědět vše nutné a podstatné. Jsem tým reálných lidí, kteří se za svou práci neschovávají.

 

Rubrika: První pomoc

Máte doma něco, z čeho potřebujete dostat data zpět?
Obraťte se na nás
Diagnostika vždy zdarma.

archiv článků

může vás zajímat:

 

zachraňujeme:

Copyright © 2024, Všechna práva vyhrazena. | Nastavení cookies