„Ondro, jsi první Čech, kterého jsem učil,“ řekl mi špičkový odborník z RuSolutu

Titulní fotka ke článku

Hlavním důvodem absolvování týdenního vzdělávacího semináře od RuSolutu v polské Varšavě, kde má společnost sídlo, bylo prohloubení znalostí v oblasti reverzního inženýrství a zdokonalení v práci s jedinečným nástrojem pro záchranu dat – Visual Nand Reconstructorem. Zjednodušeně řečeno se jedná o takovou lékárničku záchranáře dat plnou čteček, softwaru, adapterů a průvodních dokumentací, která pomáhá i v naší pražské centrále Datahelpu s těmi nejsložitějšími případy záchrany a obnovy vašich dat.

Co si na nás RuSolut přichystal? Mluvilo se, zachraňovalo se a pájelo se

Celé první 3 dny týdenního školení se moje propiska vůbec nezastavila, probíraly se teoretické základy a klíčové elementy Visual Nand Reconstructoru.

Při praktickém průběhu školení

Čtvrtý den začala praktická a samozřejmě i trochu zábavnější a hravější část školení, kdy jsme měli sami vyřešit asi okolo 20 modelově předpřipravených situací a zachránit data neboli využít znalosti reverzního inženýrství a rozšifrovat v softwarovém rozhraní hlavní algoritmus ukládání dat.

Po vyřešení úkolů jsme si měli sami předpřipravit vlastní konfigurace v softwaru a tím potvrdit, že jsme první tři dny dávali opravdu pozor. Došlo i na celodenní cvičení techniky pájení pod vedením CEO společnosti RuSolut, Alexeje Derkunského.

Individuální přístup expertů z RuSolutu naučí nejvíce

Upřímně, když se nad dubnovým školením zpětně zamyslím, tak to byla to slušná nalévárna (hlavně teoretická část), ale taková, která mě vskutku po všech stránkách bavila. Což bylo jistě dáno i tím, že ve „školních lavicích“ jsme také seděli jen 3 žáčci – já, jeden kolega ze Španělska a druhý z Itálie. Oba dva velmi sympatičtí chlapíci, se kterými jsme si vyměnili spoustu zajímavých informací z naší profese.

Započítám-li Sashu Sheremetova a jeho kolegu Alexeje Derkunského, bylo v moderní učebně maximálně 5 lidí, což parádně umožnilo hodně individuální vyučovací přístup.

Certifikát pana Jelínka

Přiznám se, že před odjezdem na školení se mne trochu zmocnily obavy – představoval jsem si špičkově vybavenou učebnu (to, že i v tomto bodě realita předčila mé očekávání se ani zmiňovat nebudu), ale s naprosto vydýchaným vzduchem a mnoho párů lidských očí hledících do zářících obrazovek.

Ale jak již píši výše, byly to zbytečně obavy. V učebně panovala naprosto parádní atmosféra, kde kdykoliv jste něco zrovna nevěděli, mohli jste se na všechno okamžitě a dopodrobna vyptat. A to bylo to nejdůležitější. Z mého pohledu jsou tedy Sasha i Alex nejen naprostí profesionálové, ale také lidé, kteří dokázali probíranou látku citlivě a srozumitelně podat. Poznáte to přes data, které díky akci nově umíme obnovit. Tak tedy Varšavo, zas někdy na viděnou a děkuji!

Hromadná fotka

Ondřej Jelínek, technik, Datahelp

 

Rubrika: Naše aktivity

Máte doma něco, z čeho potřebujete dostat data zpět?
Obraťte se na nás
Diagnostika vždy zdarma.

archiv článků

může vás zajímat:

 

zachraňujeme:

Copyright © 2024, Všechna práva vyhrazena. | Nastavení cookies