Cena záchrany dat: Kdo si počká, ten se dočká nižší ceny

Práce na záchraně dat z HDD. Rozmontování šroubů.

Plánovali zálohování dat, ale zatím se k tomu nedostali. Náhoda (nebo nehoda) byla rychlejší a vypadalo to, že jejich vzpomínky jsou pryč. Ale pomohli jsme jim. Výslednou cenu určuje především podoba závady a druh nosiče, ale také rychlost záchrany, přednostní vyřízení zakázky. Jak přesně?

Ukážeme vám tři modelové příklady založené na častých problémech našich zákazníků. Ceny jsou ve všech příkladech bez DPH. 

Blokace telefonu za plnou cenu – zlatá střední cesta

Martina: „Mám ve vnitřní paměti telefonu cenné vzpomínky. Chtěla bych je použít na kalendář pro babičku. Jenomže mi telefon zničehonic jednoho rána přestal fungovat. Vypadá divně, asi je tam nějaké softwarové poškození. Dá se to zachránit? A za kolik?“

Co se stalo, kolik to stálo: Tady je diagnostika jasná – blokace firmwaru v telefonu. Jak si s tímto přesně poradíme, o tom si můžete přečíst v našem starším článku. Klientka nepospíchala, stačila jí standardní doba práce. Odblokování zabralo necelé dva dny, ačkoliv garantovaná doba činí při záchraně za plnou cenu tři dny. Zdařila se, v takových případech se pravděpodobnost úspěchu blíží 100 %. Stálo to 1000 Kč, Martina jako studentka využila slevu na ISIC kartu, a tak celkem zaplatila jen 800 Kč.

Trpělivost přináší růže a peníze – sleva za delší čekání

René: „Odešel mi harddisk ve starém počítači, který už skoro nepoužívám. Problém je, že na něm zůstala spousta jedinečných dat. Rád bych měl stovky starých rodinných fotek zpátky. Vůbec na to ale nepospíchám, takže rád využiji režim EcoHelp. Budu muset počkat, až technici vyřídí expresní zakázky a pro disk si přijdu asi za dva týdny.“

Co se stalo, kolik to stálo: Bohužel došlo k poškození povrchu datových ploten a hlavy disku. Takto těžká porucha disku stojí hodně. Její cena se obvykle pohybuje v rozmezí 6000-12000. V tomto případě se v závislosti na stupeň poškození dostala cena na 8000 Kč. V režimu EcoHelp klesla na 6400 Kč.

Přednostně bez čekání

Eliška: „A sakra. Čistila jsem nepotřebné soubory z firemní flešky a omylem se mi povedlo smazat i ty potřebné. Dokonce nezbytné pro prezentaci, kterou mám zítra. Co s tím? Okamžitě jsem odnesla flash disk na záchranu dat.“

Co se stalo, kolik to stálo: Důležité je, že zákaznice paměť už dále nepoužívala. Místo po smazaných souborech tak nemohlo být přepsáno jinými daty a ta stará se dala obnovit. Normálně by šlo o službu za 1500-2000 Kč. Zákaznice ovšem nemohla čekat na výsledek ani den, a tak si musela za nejrychlejší možnou záchranu předřazenou před všechny dříve přijaté zakázky připlatit stoprocentní přirážku. Celkem jí neopatrnost vyšla na 4000 Kč.

Z uvedených příkladů jste asi poznali, že DataHelp nabízí zákazníkům různé režimy realizace záchrany v závislosti na tom, jak rychle potřebují mít data zpět. Pro přehlednost je ukazujeme v tabulce:

stupeň naléhavosti

garance realizace

cena

ExpresHelp

6 hodin

+100 %

Expres 24

24 hodin

+50 %

Expres 48

48 hodin

+25 %

Zlatá střední cesta

3 dny

plná cena

EcoHelp

14 dnů

-20 %


Máte podobný problém jako zákazníci z našich příkladů? Zajděte k nám/využijte svozu a nechte si zařízení diagnostikovat. Byla by škoda přijít o léta sbíraná data a vzpomínky.

 

Máte doma něco, z čeho potřebujete dostat data zpět?
Obraťte se na nás
Diagnostika vždy zdarma.

archiv článků

může vás zajímat:

 

zachraňujeme:

Copyright © 2024, Všechna práva vyhrazena. | Nastavení cookies